Mariam Oyunu Laneti

                            

                                 Mariam Oyunu Laneti


Yaklaşık birkaç aydır piyasada olan bir oyundan bahsedeceğim bugün sizlere;
 oyunun ismi ''mariam'' ilk olarak arap ülkelerinde çıkıyor ve hızla tüm dünyaya yayılıyor
 ve insanlar bu oyunu indirip oynamaya başladıktan sonra başlarına garip şeyler geldiğinden bahsediyorlar, kendilerine birinin musallat oldugunu devamlı takip edildiklerini sölüyorlar oyunun ana karakteri beyaz saçlı bir kız çocuğu özellikle bu oyunu gece saat 3 de yüklerseniz o kız çocuğunun size musallat olup sizi takip ettiği söyleniyor.



Ayrıca bu uygulama o kadar yayılmış ki bu uygulmayı gece saat 3 de yükleme videoları çeken bir sürü yabancı youtuber var.






 oyunun orjinali arapça ve türkçe ingilizce versiyonları var. 





 oyun boyunca;
 mariam karakterinin kaçmasına yardım ediyorsunuz kız birinden kaçıyor mariam ın sorduğu soruların bazılarında şıklar varken bazılarında size seçme şansı vermiyor tek şık veriyor ilk başta size standart sorular sorsa da verdiği linklerle sizi garip videolara yönlendiriyor veya şarkılara yönlendiriyor ve mariam daha sonralarda size kişisel sorular soruyor (evin nerede,ismin gerçekten bu mu?) ve ilerleyebilmek için o sorulara kesinlikle cevap vermek gerekiyor.






oyunun bu kadar popüler olmasından sonra dubai'de bir haber yayınlandı polis bu oyunu çocuklarınız'dan uzak tutun diye ailelere haber verdi. ayrıca bu oyunu ''blue while''(mavi balina) birçok çocuğun intihar etmesine sebep olan oyuna benzetenler çok oldu.











 ve ayrıca bu oyun sizin whatsapp ve fotoğraflarınıza erişebildiği söyleniyor ve kişisel hayatınıza müdahale edebildiği iddia ediliyor oyunun kurucuları ise oyunun kesinlikle kişisel bilgilere erişmediği sadece eğlence amaçlı olduğu söylüyor.



ve oyunu silseniz'de oyun telefonunuzdan gitmiyormuş ve oyun telefonunuzu hacker'ler a açık hale getiriyor.





 Mariam psikolojik korku evreni yaratarak şarkı ve ses efektleriyle destekliyor, ve uzmanlar bu oyunun çocuklardan uzak tutulması gerektiğini düşünüyor.













Yorumlar

  1. benim bir tane salak arkadasım bu oyunu oynamıs gece 3 te hep arıyormus cok korkuntu anlattı bize bız 6. sınıfız ve imam hatipte okuyoruz kurtarın bızı lave lave lav

    YanıtlaSil
  2. benim bir tane salak arkadasım bu oyunu oynamıs gece 3 te hep arıyormus cok korkuntu anlattı bize bız 6. sınıfız ve imam hatipte okuyoruz kurtarın bızı lave lave lav

    YanıtlaSil
  3. Böyle şeyler ile kafanızı yormayın çocuklar, ilginizi ve alakanızı spora yöneltebilirsiniz :) sizin için daha faydalı olacaktır.

    YanıtlaSil
  4. ben bunu oynamak istiyom

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç Çatallı Gölge Köyü

Bir kadının aşık olup olmadığını anlamak

Marilyn Monroe'nun ölümü hakkında teoriler ve gerçekler