Kendine Güven! Öz Güven!


Öz Güven;


Kendine güveniyorsan asla vazgeçme!
     Birinci kuralımız bu ikinci kuralda kendine güvenmeyenlere gelsin! Zaten bizim asıl mevzumuz da kendine güvenmeyenler için kendine güvenmeyen insan bana göre kimseye de güvenemez ne ailesine ne arkadaşlarına ne beraber olduğu insana zaten en büyük mevzuda budur, beraber olduğu insan kısmı çok önemli çünkü kendine güvenmeyen bir insan bir başkasını hayatına alırken çok da doğru seçimler yapabileceği söylenemez aslında...

     Doğru seçimler yapamayacağı için de her zaman çıkarcı insanların eline düşüp hayal kırıklığına uğrayacaklardır. Ve her defasın da denese bile o çıkarcı insanların tuzağına düşecektir ve bu bir süre sonra kişide ruhsal çöküntüyle beraber, depresyonun habercisi olacaktır.
     Bu durumu fark etmek gene sizin elinizde çünkü size sizden başka kimse yardım edemez! öncelikle kafanızda bunu halletmeniz lazım, benim neden kendime güvenim yok? bu durum beni nasıl psikolojik bir tramvaya sokar? kendime güvenimi nasıl kazanabilirim? aklınızda bu sorular oluşacak ama üzülmeyin kendinize güvenmek hiç de zor değil..
   
            Öncelikle gerçekten öz güven eksikliğiniz mi var? yoksa içe kapanık mısınız? Bu soruları kendinize sormanız lazım. Sorununuzu bulun! Neden öz güveniniz yok?

Öz Güveni Arttırma Yolları;

 İçimizdeki dırdırcı: Herhalde yine bir şeyleri yanlış yaptım
Hayatta her şey her zaman istediğimiz gibi olmuyor. Bazen inişler ve çıkışlar yaşamak doğal. Ama nedense, iniş durumlarında hep kendimizi suçlu hissederiz. Bu konuda yalnız değiliz! Çünkü özgüven eksikliği yaşayan kişiler, yaşanan sorunlar karşısında sürekli olarak kendilerini suçlu görürler.

Özgüveninizi kazanın: Her şeyden sorumlu değilim ben
Kötü giden her şeyin sorumlusunun siz olmadığınızı aklınıza iyice yerleştirmeniz gerekiyor. Peşin fikirli olmayın! Bir olumsuzluk karşısında, hemen tüm sorumluluğu omuzlarınıza yükleyeceğinize, öncelikle şöyle bir düşünün: “Bu durum karşısında benim rolüm ne?”
 İçimizdeki dırdırcı: Yine bir sürü şeyi kaçırıyorsun
Sürekli bir şeyleri kaçıracağımızı zannedip, kafamızı olumsuz düşüncelerle meşgul ederiz. Tabii bu durum, hayatımızın tamamen stres içinde geçmesine neden olur.

Özgüveninizi kazanın: Sadece ilgimi çeken şeyleri yapacağım
İnsanların söylediklerini “harfiyen” yerine getirmek zorunda değilsiniz. Hayat sizin! Bu hayata istediğiniz gibi yön vermek için de vaktiniz var. Hiçbir şey için aceleci davranmayın. Kararlarınızı sakin düşünerek alın.

İçimizdeki dırdırcı: Başkaları her konuda benden daha iyi
Başarmak, ne kadar da güzel bir duygudur. İnsanın kendisini mutlu hissetmesini sağlar. Fakat özgüveni eksik kişiler, başardıklarıyla mutlu olmayı başaramazlar! Örneğin; arkadaşınız terfi ettiğinizi duyuyor ve sizi tebrik ediyor. Siz ise şöyle diyorsunuz, “O kadar da önemli bir olay değil. Herkes terfi edebilir.”

-Öz güveninizi kazanın: Ben iyiyim
İnsana öz güven kazandıran davranışlardan belki de en önemlisi, sabah kalkıp aynanın önüne geçtiğimizde kendimizden memnun olmamızdır. Ayrıca başkalarından aldığınız övgülere de dikkat edin. Başkaları sizden iyi değil!

İçimizdeki dırdırcı: Başkalarının fikirlerini de sormam gerekiyor
Kendi fikirlerimiz nedense hiçbir zaman önemli değildir. Sık sık “Çevremdeki diğer insanlar bu konuda ne der” diye düşünürüz. Başkalarının fikrini almak güzel ama bu konuda çok da fazla bağımlı olmamalısınız.

-Özgüveninizi kazanın: İçgüdülerim beni yarı yolda bırakmaz
Kendi içgüdülerinize güvenmelisiniz. Eğer siz bir kıyafeti kendinize yakıştırıyor ve onu giymek istiyorsanız, giyin. Diğerlerinin ne düşüneceğini umursamayın.           


                                                                                                                 (İ.E)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç Çatallı Gölge Köyü

Bir kadının aşık olup olmadığını anlamak

Marilyn Monroe'nun ölümü hakkında teoriler ve gerçekler