Astral seyahat



Astral seyahat:


Astral seyahat, uyanık olarak LSD gibi saykodelik maddelerin etkisi altında yapılabildiği söylenmektedir. Parapsikolojide bu "beden-dışı deneyim" anlamındaki "out-of-body experience" (OBE) olarak metapsişikte ise "şuur projeksiyonu" olarak adlandırılır.


Astral seyahat son günlerde gündem olan ve gerçekliği henüz tespit edilmemiş bir konudur. Genel bir tabirle, astral seyahat ruhun bedeni terk ederek farklı bir boyuta geçmesidir yani beşinci boyut. Bu geçiş sırasında bilinç açıktır ve ayrılan ruh bilinçte izlerini taşır. Bu konuda çeşitli araştırmalar yapılmakla beraber bir çok örneklede karşılaşılmıştır. Bu durum uyku sırasında, beş dakika veya iki saat arasında olmaktadır.

 

Astral Seyahat Sırasında Yaşananlar

 

     Astral Seyahat sırasında bedenin değişik yerlerinde seğirmeler, kulakta çınlamalar ve tam ayrışma anında ise, çatırdama yada buna benzer bir takım sesler duyulabilir.

 

     Astral Seyahat yaparak bedeninden geçici bir süre ayrılanlar,başlarında geçen bu tecrübelerini genellikle birbirlerine çok benzer ifadelerle anlatmaktadırlar.

 

 

 Astral Seyahat tehlikeli midir ?

 

 

Astral seyahat tehlikeli değildir.En azından şimdiye kadar böyle bir durumun yaşandığına dair bir bilgi yoktur.

 

      Obe esnasında bedeniniz güven içerisinde yatakta yatıyor olduğu için hiç olmadığınız kadar güvendesinizdir. Beden dışında iken gümüş kordon olarak adlandırılan bir ip ile yataktaki bedeninize bağlısınızdır. ölüm hali gümüş kordonun kopması halidir,eğer gümüş kordon koparsa bir daha bedeninize dönemezsiniz. Bu kordonun kopması ancak ve ancak normal ölümlerle ,trafik kazası hastalık vs gibi durumlarda meydana gelir.Astral seyahat esnasında gümüş kordonun kopması ve tekrar bedene dönememek gibi bir durum söz konusu değildir.Tam aksine beden dışına çıkabilmek o kadar da kolay değildir. Yani ilk denemenizde ya geri dönemezsem diye korkmayın. Siz bu tip gereksiz korkuları düşünmek yerine nasıl yaparda daha fazla dışarıda kalabilirimin yöntemlerini arayın. Geri dönmek bir anda oluveriyor önemli olan çıkmak ve bazılarının yaptığı gibi dışarıda uzun süre kalabilmektir. 

 

 

     Astral seyahatin en önemli tehlikesi günlük islerinizi bir tarafa bırakıp hele bir astral yolculuk yapayım ondan sonra her şey farklı olacak ,dünyaya farklı bir açıdan bakacağım diye düşünmektir. Bu tip düşüncede olan insanlar yıllarca denemelerine rağmen hem beden dışına çıkamadıkları gibi yapmaları gereken islerini de ihmal ederler. Bu durum ise gümüş kordonun daha da gerginleşmesine neden olur.Sonuçta vakitlerini boşa geçirir hiç bir şey elde edemezler. Doğru bildiği gibi yasayan , kimseden çekinmeden düşüncelerini açıkça söyleyebilen insanlar daha mutlu ve sağlıklı oldukları için astral seyahat yapmaya daha müsaittirler. Bunun tam tersi durumda olan korkuları yüzünden kendini engelleyen ,eleştirilme korkusu ile bildiklerini pratiğe dökemeyen insanlar için astral seyahat yapmak imkansız olmasa da oldukça zordur.Bu nedenle önce aksayan sorunların giderilmesi daha sonra astral seyahat girişimlerinde bulunulması akla daha yatkındır.

 

Astral Seyahatında sıkça sorulan sorular ? 

 

Soru 1 : Astral seyahat esnasinda baska insanlarla karsilasabili miyiz ? Ornegin onlar da bizim gibi astral seyahat ediyorlarsa veya uyaniklarsa ne sekilde bir karsilasma olabilir ? 

 

Cevap : Evet , astral seyahat esnasinda baska insanlarla karsilasabilirsiniz , ama onlarla anlamli bir iletisim kurabilmeniz icin , onlaarin da astralde bilincli olmalari gerekir . Aksi takdirde , onlar ruya gorurken karsilasirsak , bize sarhoslarmis gibi gorunurler . O anda bizi tanimalari cok zordur , ama daha sonra uyaninca , bizi ruyalarinda gorduklerini animsayabilirler . Fiziken uyanik olan insanlari da gorebilirsiniz cunku herkesin bir astral yansimasi vardir , ama onlarla temas edemezsiniz cunku sizi goremezler ( tabii ki durugoru yetenekleri olamdigi surece ). 

 

Soru 2 : Selam , astarl seyahat calismalarina daha yeni bas;adim . Astral olarak seyahate ciktigimda , gercek dunyada istedigim herhangi bir noktaya gidip gidemeyecegimi merak ediyorum . Ornegin , belirli bir yere belirli bir zamanda gidebilir miyim ? 

 

Cevap 2 : Fiziksel dunyada herhangi bir noktaya giotmeniz mumkun , ama orada goreceginiz onun astral yansimasi olacaktir , fiziki degil , cunku siz farkli bir boyuttasiniz ve oarada olan seyleri gorebilirsiniz . Boyutlar birbirine gecer ve fiziki alemde var olan her seyin bir astral yonu vardir . 

 

Soru 3 : Selam , astral seyahat vasitasiyla olmus yakinlarimla veya sevdiklerimle temas etme imkanim olabilir mi diye merak ettim ? 

 

Cevap 3 : Astral Seyahat vasitasiyla olmus yakinlarinizla veya sevdiklerinizle temas etmeniz mumkun , cunku evvelden olmus olan biri baska boyutlardadir . Daha cok o kisi hatirinizda kalan sekliyle gorursunuz . Onlarla konusabilirsiniz ve onlar da sizi tanirlar . 

 

Soru 4 : Gun boyu yediklerimi azaltirsam , Beden disi deneyim elde etmemi kolaylastirabilir miyim ? 

 

Cevap 4 : Bazi insanlar yemekleri hafif tuttuklari zaman daha rahat BDD elde ettiklerini soyleseler de , bizim asil sorunumuz konsantre yetersizligidir. BDD icin gerekli olan en onemli seyler uyku ve konsantrasyondur . Yani ne kadar yedigimiz pek bir onem arzetmez . Yine de , cok agir bir yemekten sonra yatmak veya astral seyahat denemek pek iyi degildir cunku mideniz rahatsiz olursa , siiz astralin alt seviyelerine goturebilir . Az yemek , oruc veya rejim gibi konularda dikkatli olmalisiniz cunku da da baska tur rahatsizliklara sebep olabilir . Makul bir yemek yeme aliskanliginiz varsa , bu aliskanliginizi devam ettirerek astral seyahat calismalarinizi surdurmenizi oneririrm . 

 

Soru 5 : Bunu yapmayi gercekten ogrenmek istiyorum , ama tek endisem ayrilma asamasinda korkuya kapilip , deneyimi berbat etmek . 

 

Cevap 5 : Boyle bir endise duymak baslangic icin cok dogaldir , neyse ki deneyim elde ettikce bunun ustesinden gelebilirisniz . Ilk ayrilamnizda korkuya kapilsaniz dahi, bir yandan da ister istemez cok yeni ve buyulu bir deneyim olacagi icin bundan etkileneceksiniz ve gercek oldugunu anlayacaksiniz . Bundan sonra olaya daha sakin yaklasabileceginiz icin , deneyimleriniz giderek daha basarili ve buyulu bir hal alacaktir. 

 

Soru 6 : Fiziki Dunyada evli olan biriyle Astral alemde mistik olarak birlesmenin etik olarak sakincalari var midir ? 

 

Cevap 6 : Evet, bu tarz bir seyi onermiyoruz. Ileride ezoterik kursunda bunun sebeplerini daha iyi anlayabilirsiniz . 

 

Soru 7 : Ben astral bedenimde seyahat ederken , baska biri gelip fiziksel bedenime girebilir mi ? 

 

Cevap 7 : Hayir.Boyle birsey sozkonusu olamaz. Bedeninize gumus kordonla baglisiniz, yani sadece siz girebilirsiniz.Ancak, sayet bir medyum veya araci kanal olmayi secerseniz, o zaman her turlu varlik sizin bedeninize girebilir( tavsiye etmiyoruz ) . 

 

Soru 8 : Bedeni terk etmeye calisirken istenmeyen bir saldiriya maruz kalirsak ,bundan nasil kurtulabiliriz? 

 

Cevap 8 : Bununla dogru sekilde mucadele edebilmek icin , koruyucu hamleleri dogu bicimde uygulamayi ogrenmelisiniz, bu da size kursun ileri safhalarinda ogretilecektir . 

 

 

Astral seyahat yapmaya başlanmadan önce dikkatle yapılması gereken en önemli egzersiz şudur ;


Gevşeme

Bu egzersize başlamadan önce rahat bir yatak seçiniz. Eğer karşınızda bir tablo varsa kendinizi o tablo üzerinde yoğunlaştırın. Evinizde bir tablo mevcut değil ise herhangi bir resmi yattığınız yatağın tam karşısına görebileceğiniz bir yere koyun. (Resim fazla göz yorucu olmamalıdır. Nehir yanında bir evi anlatan tablo bu egzersiz için son derece yeterlidir.) Resime bakmak için bakmayın. Bu bakışın nedeninin resim sayesinde yoğunlaşmak olduğunu unutmayın. Resime 10 saniye süreyle bakın. Ve gözlerinizi kapatın. Kendi kendinize "gittikçe ayaklarım ağırlaşıyor, önce sağ ayağım sonra sol ayağım. Ve şimdi bacaklarım ağırlaşıyor, önce sağ, sonra sol" bunu 4-5 kez tekrarlayıp kendinizi telkin edin. Telkin olunurken söylenen sözcükteki anlamın yapılmasını, bedene emir olarak vermeliyiz. Ve gözlerinizi açın. Tekrar resme bakın 10 saniye boyunca resme odaklanın. Tekrar gözlerinizi kapatın. Ve şimdi "yavaş yavaş göğsüme kadar olan bölüm, kollarım ağırlaşıyor. Gittikçe göğüsümden aşağıdaki kalan bölüm ağırlaşıyor." Bunu da diğer telkin gibi 4-5 kez tekrarlayın. Yine gözlerinizi açın. (Gözlerinizi açmanın çok zor olacağını biliyoruz ama bunu yapmanız telkini tamamlamanız için şarttır.) Resme 20 saniye süreyle bakın. Ve gözlerinizi kapatın. "Göğsümden yukarıdaki bölüm ağırlaşıyor. Gözkapaklarım ağırlaşıyor. Gittikçe bütün bedenimin ağırlaştığını hissediyorum." Bu cümleleride 4-5- kez tekrarladıktan sonra gözlerinizi açın. Fakat durumunuzu kesinlikle bozmayın ve yerinizden kıpırdamayın. Artık astral seyahate hazırsınız.

 

Uygulama


Astral seyahat için en uygun ortam evdir. Burada sessiz ve rahatsız edilemeyeceğiniz bir yer bulunmalıdır. Hatta kendi odanızda yapacaksanız kapısın mutlaka kilitlemelisiniz.

astral seyahat

Önce ruhun seyahat edeceği yeri belirlemelisiniz.. Bedeninizden 2 m. uzaklıkta bir yerde bir koltuk önünde veya koltuk kadar belirgin aklınızda kalabilecek bir yerde ruhu seyahate hazırlamalısınız. Gözlerinizi kapatın. Kapattığınız andaki karşınıza çıkan siyah boşluğa kendinizi konsantre edin. Zihninizle kendinizin bedeninizden 1 m. kadar yükselmesini isteyin. Sanki sizi bir güç yukarıya doğru çekiyormuş gibi hisetmeye çalışın. Ve yukarıya çekildiğinizi hissettiğiniz anda odanızda seyahati planladığınız yere gitmeyi bütün gücünüzle isteyin. Vücudunuzdan çıtırdamalar ve kulaklarınızdan çınlama sesleri ve kalp atışlarında hızlanma meydana gelecektir. Bundan sakın korkmayın. Bu çok doğaldır. Eğer korkunuzu yenemezseniz astral seyahati asla gerçekleştiremezsiniz.






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç Çatallı Gölge Köyü

Bir kadının aşık olup olmadığını anlamak

Marilyn Monroe'nun ölümü hakkında teoriler ve gerçekler