6.HİS ÖNSEZİ


6.HİS
Gelecekte olacakları önceden hissetmeye yarayan ve özellikle de hayvanlarda gelişmiş olan, insanların bir çoğunda farklı derecelerde bulunan, olayları daha önceden tahmin etme ve bilme yeteneğidir;
Gelecekteki bir durum, gelişme veya olayın kendiliğinden bilinmesi. Gerçeğin deneye veya usa vurmadan, doğrudan doğruya kavranması durumu.
Çeşitli projelerin gelecekteki uzantılarının, tahminlere değilde, geçerli belirlemelere dayandırılma imkanı.
Herhangi bir konuda karar verici mevkide bulunan insanların yakın veya uzak geleceğe matuf olarak sağlam kararlar alma imkanı.
Astronot, kaşif, doğa araştırmacısı, pilot gibi kişilerin karşılaşabilecekleri tehlikelere ve beklenmeyen durumlara karşı belirli bir süre öncesinden hazırlıklı olabilme imkanı.
Doğal afetlerin önceden belirlenmesi sayesinde, bütün gerekli önlemlerin zamanında alınması ve böylelikle can kaybının önüne geçilmesi.
-Sezgi kelime anlamı olarak felsefede, mistisizmde, ezoterizm'de ve farklı öğreti sistemlerinde değişik anlamlarda kullanılmış bir terimdir.
Bazı felsefi akımlarda akıl yoluyla kavranamayacak gerçeklerin (tefekkür) derin düşünme yoluyla aranışı sezgi kapsamında değerlendirilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üç Çatallı Gölge Köyü

Bir kadının aşık olup olmadığını anlamak

Marilyn Monroe'nun ölümü hakkında teoriler ve gerçekler